Ενίσχυση για E-Shop έως 5.000

Η υποβολή αιτήσεων ένταξης, έληξε

Υποβολή Αιτημάτων ελέγχου - εκταμίευσης έως 12 μήνες μετά την ημερομηνία ένταξης

‎€5,000

Είναι το μέγιστο ύψος της επιχορήγησης και το ποσοστό της επιχορήγησης είναι 100%.

 

 • Να έχουν κύρια ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα το Λιανεμπόριο ΚΑΔ 47
 • Να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών
 • Να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής
 • Επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί μέχρι 30-09-2019 πρέπει να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2019
 • Επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί από 01-10-2019 μέχρι την 12-02-2021 θεωρείται ότι η μείωση είναι 100% στον κύκλο εργασιών τους
  Ως έναρξη επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η 18-03-2020 και το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί έως και έξι μήνες από την έγκριση της αίτησης επιχορήγησης.
 • Επιχειρήσεις που είχαν ηλεκτρονικό κατάστημα πριν την 18-03-2020 μπορούν να το αναβαθμίσουν με το κόστος να μην ξεπερνάει το ποσό των 1.500 ευρώ

Η δημιουργία ή η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Θα λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive, θα συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών, θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Επιλέξιμες δαπάνες

 • Eξυπηρετητές/Διακομιστές (Server) Για Τη Φιλοξενία Εφαρμογών – Λογισμικού Απαιτούμενου Για Την Δημιουργία/Αναβάθμιση Και Λειτουργία Ηλεκτρονικού Καταστήματος, Με Τα Συνοδευτικά Στοιχεία Του (Πληκτρολόγια, Οθόνη, Κλπ.) Και Το Απαιτούμενο Λειτουργικό Σύστημα. Επιτρέπεται Και Η Απόκτηση Με Τη Μορφή Του Infrastructure As A Service (IAAS).
 • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
 • Άλλος Τεχνολογικός Εξοπλισμός Σχετικός Με Την Δημιουργία/Αναβάθμιση Και Την Λειτουργία Ηλεκτρονικού Καταστήματος (Π.Χ. Εξοπλισμός Δικτύου, Bar Code Readers, Εκτυπωτές, Κλπ.).
 • Υπηρεσίες Σχεδιασμού, Ανάπτυξης/Αναβάθμισης Και Διαχείρισης Ηλεκτρονικού Καταστήματος E-Shop (Θα Λειτουργεί Σε 2 Γλώσσες, Καθώς Και Σε Περιβάλλον Κινητών Συσκευών – Mobile Responsive Ή Dedicated Mobile Version Και Θα Συνοδεύεται Από Τα Εξής Λογισμικά: Παραγγελιοληψίας, Αποθήκης Και Ηλεκτρονικών Πληρωμών) Φιλοξενία (Hosting, Collocation, Κτλ.).
 • Ανάπτυξη Ή/Και Πιστοποίηση Ψηφιακής Πολιτικής Ασφάλειας.

Ο εξοπλισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του συνολικού κόστους, ενώ το λογισμικό μπορεί να φθάσει έως το 100% αυτού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στην περίπτωση αναβάθμισης υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού και η επιχορήγηση περιορίζεται σε 1.500 ευρώ.

Subscribe to our newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε αυτόματα για ότι νέο κυκλοφορεί.

Καλέστε μας